01 / 68

LAPSI- JA SISARUSKUVAUS

Lasten kuvaaminen on mielestäni aivan eri tavalla palkitsevaa kuin aikuisten, sillä lasten ilmeissä on jotakin kovin aitoa ja vilpitöntä. Ilossa ja surussa, innostumisessa ja harmissa. Lapset eivät oikeastaan poseeraa, he ovat. Ja heidän kuvaamisensa on sen takia maailman hauskinta hommaa!


Tykkään kuvata lapsia sekä yksin, että heille rakkaiden ihmisten kanssa. Sisaruskuvissa on usein jotakin maagista, ne ovat erittäin aitoja ja tunnepitoisia. Myös kaveruskuvissa on paljon hauskoja hetkiä ja ihania kohtaamisia. Lapsikuvauspaketeissa kuvia tulee sekä yksittäin, että yhdessä lapsista.


Varaan kuvauksille aikaa, sillä en usko kiireessä kuvaamiseen. Toivonkin, että tulette kuvauksiin ajoissa, jotta lapsi ehtii hetken totutella hetkeen ennen kuin kamera alkaa räpsimään. Jos olette myöhässä, soitattehan, niin saadaan sumplittua :)

Jos pieni lapsi on erityisen kiinni esimerkiksi äidissään, voisi olla hyvä, jos kuvaukseen hän tulisi jonkun toisen aikuisen kanssa, jos muuten herkästi kaipaa vain äidin syliin. Ellei sitten napsita äiti-lapsi -kuvia!

Lasten aikataulut elävät jatkuvasti ja ennustettavuus on heikkoa, mutta mahdollisuuksien mukaan toivoisin, että kuvausaikataulu valittaisiin niin, ettei se mene päällekkäin lapsen päiväuniajan kanssa tai heti sitä ennen. Lapset ovat usein vastaanottavaisimmillaan herättyään unilta ja syötyään, mutta toki jokainen heistä on yksilö.


Kuvaan itsenäisesti istuvia lapsia ulkona ja studiolla, sitä pienempiä vain sisällä. Lapsen lempilelu tai -esine usein voi alkuun helpottaa kuvausta ja myös minulla on roppakaupalla erilaisia leluja, soittimia ja kivoja juttuja, mitä tutkia.

Rekvisiittaa löytyy monenlaiseen kuvaukseen, lapsille mieluisimpia ovat usein soittimet, autot ja kaikki vähän arjesta poikkeavakin.


Toivon, että ulkokuviin lapsi tuodaan vaatteissa, joissa tahra tai jälki siellä sun täällä ei harmita loputtoman paljoa. Toivon myös, että kuvattavaksi tulevat eivät stressaa lapsen pukemista ja hanki kuvausvaatteita tai -asusteita vain tätä varten, sillä minulta löytyy todella laajasti erilaisia kuvausvaatteita tyllimekoista ja -hameista neuletakkeihin, ulkovaatteisiin ja kenkiäkin löytyy monenlaista kokoon 29 asti. Löytyy myös äiti-lapsi samisteluun sopivia vaatteita eri kokoisena. Voin myös järjestää kouluikäisille kuvauslainoja.


Voin ehdottaa erilaisia kuvauslainoja tai voitte itse esittää toiveita värimaailmasta. Tärkeintä on, että jokainen lapsi ja perhe viihtyy kuvissa vaatteissaan, sillä kuvat ovat perheelle.


Kaikista kuvauslainoista veloitan hyvin pienen lisähinnan (alk. 5€) välihuollon ja pesujen aiheuttaman työn vuoksi. Minikuvauksissa saattaa kuulua teeman mukainen asu kuvauspaketin hintaan.