KAMERAN EDESTÄ KAMERAN TAAKSE


15 vuotta sitten sain ensimmäisen järjestelmäkamerani ja siitä asti valokuvaaminen on kuulunut päivittäiseen elämääni. Monta vuotta enimmäkseen säätämällä kameran asetukset "oikein" ja iskemällä kamera milloin pikkusiskon milloin aviomieheni käteen. Muoti-, matkailu- ja lifestylebloggaamisen kautta päädyin kirjoittelemaan blogiani enimmäkseen perhearjesta ja kuvakirjastoon tallentui satoja ja tuhansia kuvia lapsistani, ja samalla ystävienkin lapsista. Se sysäsi liikkeelle ajatuksen, joka on muovautunut kuukausien ja varmaan vuosienkin saatossa tähän pisteeseen.


Opiskelin vuosia sitten oikeustieteellisessä, kunnes eräänä päivänä tajusin, etten halua olla juristi. En halunnut olla ihmisten elämässä heidän koettelemusten keskellä. Halusin tehdä jotain positiivista, ympäröidä itseni positiivisilla tunteilla. Päässäni pyörineet ajatukset hääjärjestäjästä sisustussuunnittelijaan jäivät kuitenkin taka-alalle ja elämä vei mukanaan. Kunnes 2020 alkuvuonna pohdin paljon sitä, mitä elämältä ja arjelta konkreettisesti haluan, mitä haluan tehdä arjessa päivittäin. Mikä tekee minut onnelliseksi? Olin hylännyt ajatuksen valokuvaamisesta ja juhlajärjestämisestä, sillä en halunnut olla viikonloppuisin ja iltoja jatkuvasti pois kotoa perheen luota. Mutta ihastellessani jälleen kerran suloisia kuvia omista lapsistani kameran ruudulta, tiesin haluavani tuottaa sitä fiilistä muillekin. Kauniita kuvia ja muistoja.


Olemme itsekin olleet perheenä valokuvaajan kuvattavana ja arvostan valokuvaajien työtä valtavasti. Tiedän myös kuvattavana olon varjopuolet. Aina ei vaan ole "se" päivä. Ainakaan lapsilla. Stressaavaa, kun varausmaksu on monen monta kymppiä ja kuviin varattu aika tiukka. Mitä jos kaikki menee päin honkia? On ollut ilo työskennellä ihanien kuvaajien kanssa, jotka ovat haastavissakin olosuhteissa saaneet mielettömiä kuvia lyhyessä hetkessä. Perhekuvamme ovat rakkaimpia muistojani, jotka onneksi nykypäivänä säilyvät digitaalisessa muodossa


Omien kokemusten pohjalta halusin mahdollistaa perheille kuvaukset, joista ei tarvitse stressata. Pitkä kuvausaika, ei erillistä kuvausmaksua ja jos kaikki menee päin honkia, mahdollisuus uusintaan. Blogiurani aikana käyttöön oli vaivihkaa kerääntyynyt niin rekvisiittaa, vaatteita kuin asusteitakin mahdollisiksi kuvauslainoiksi. Viimeisin kipinä idealle lennähti, kun annoin toiselle perheelle lapsemme synttäri-ilmapalloja. Voisin tarjota perheille ja lapsille kivoja kokemuksia ja ihania muistoja ilman, että sen tarvitsisi olla kovin kallista. Ilmapallot, kukkaseppeleet ja muut rekvisiitat eivät ole edullisia, mutta kustannuksia pystyy jakamaan kun käyttäjiä on useampi. Halusin mahdollistaa ikimuistoisen kokemuksen mahdollisimman monille.


Siitä syntyi ajatus Anna Pastak Visualsista.


Pääpaino kuvissani on lasten kuvauksissa ja minikuvauksissa. Lapsille hauskoja lavasteita ja teemoitettuja kuvauksia. Matalan kynnyksen kuvaushetkiä, jotka ovat hauskoja lapsille, mutta myös ihania muistoja vanhemmille. Kun perheen ilo, rakkaus ja hyvä mieli on tallentunut just siinä hetkessä, on se tuottanut iloa myös minulle. Siinä lapsen kikatuksessa tai siinä katseessa juuri ennen suudelmaa. Kuvaan muitakin perhekuvauksia mielelläni ja jollei palveluistani löydy sopivaa tarpeisiisi, otathan avoimesti yhteyttä, katsotaan mitä keksitään.


Kuvausten lisäksi järjestän myös erilaisia "workshoppeja", kranssien teosta maalaushetkiin pienellä porukalla. Niistä ilmoitan sosiaalisen median puolella ja etusivulla.


Tervetuloa kuvattavaksi, toivottavasti näemme pian!


- Anna

Asiakaskokemukset

Tiia & Eva


“Oma kuvaajamme perui viimehetkellä kuvauksen, mutta Anna pelasti ja löysi meille ajan lyhyellä varotusajalla. Kuvattavana oleminen ei jännittänyt, Annan lämpimän olemuksen ansiosta. Kuvissa tuli lapsen oma persoona esiin ja kuvausympäristö mukautui nopeasti lapsen fiiliksen mukaan. Jokainen kuva oli persoonallinen, mikä meidän perheelle oli tärkeää."”

01 / 03

KUVAUSEHDOT


Anna Pastak Visuals

(Mungis Oy)

info@annapastakvisuals.fi

www.annapastakvisuals.fi

Y-tunnus: 2853401-2


On asiakkaan vastuulla tutustua kuvausehtoihin ennen kuvausta ja pyytää muutoksia ehtoihin ennen kuvausaikaa. Varausmaksun maksamalla asiakas hyväksyy kuvausehdot ja vahvistaa lukeneensa nämä kuvausehdot. Hyväksyntä toimii kuvaussopimuksena. Hyväksyntä sisältää sekä kuvaajan portfolion mukaisen kuvaustyylin että kuvien jälkikäsittelyn tyylin. Tyyliin voi pyytää muutoksia ennen kuvausta, ja keskustella asiasta kuvaajan kanssa. Minikuvaukset toimitetaan kaikki samassa kuvaustyylissä. Asiakas hyväksyy kuvaajan taiteellisen vapauden ja sen, että kuvaustyyli voi muuttua portfolion kuvista. Kuvien peruskäsittely kuuluu kuvapaketin hintaan. Tämä tarkoittaa esim. pienten mustelmien ja naarmujen poistoa, tarkennusta, kevyitä väri- ja valomuokkauksia jne. Peruskäsittely ei sisällä laajempia muokkauksia kuten asioiden poistoa kuvista, taustojen muutosta tai esineiden muokkausta.


Kuvaus toteutetaan sovitusti miljöössä tai studiossa, miljöössä säävarauksin, jotka kuvaaja arvioi ennen kuvausta. Kuvauksia ei pidetä kovilla pakkasilla tai sateella. Pieni tihku ei välttämättä haittaa kuvauksia. Jos aikaa joudutaan siirtämään, pyritään löytämään sopiva aika mahdollisimman lähelle alkuperäistä kuvausaikaa.


PERUUTUSOIKEUS JA VARAUSMAKSUN PALAUTUS:


Jos odottamaton este tai sairastuminen estää kuvauksen, on kuvaus peruttava sähköpostitse info@annapastakvisuals.fi tai puhelimitse +358 468481952. Sairaana ei saa tulla kuvaukseen. Jos kuvaukseen tulee oireisena ilman ennakkotietoa (esim. allergiat tms.) voi kuvaaja kieltäytyä kuvauksesta, eikä varausmaksua palauteta. Varausmaksua ei myöskään palauteta, mikäli asiakas peruu kuvauksen kokonaan.


Kaikki kuluttaja-asiakkaiden hinnat sisältävät ALV 24 %, yrityskuvauksiin lisätään ALV 24%. Hinnasto on voimassa toistaiseksi ja oikeus hinnanmuutoksiin on kuvaajalla. Varattu kuvauspaketti toteutetaan varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaisesti, eli hinnanmuutokset eivät koske jo varattuja paketteja.


Maksu tapahtuu laskulla, joka lähetetään ennen kuvauksia 7 päivän maksuajalla. Valmiit kuvat on ladattavissa ilman vesilemaa maksun jälkeen. Kuvien toimitusaika on enintään 2-3 vk kuvauksesta, mutta yleensä kuvat lähetetään n. 7 vrk aikana, ellei toisin sovita. Asiakas saa kuvat nähtäväksi ensin koevedos-galleriaan, josta hän voi valitsee omat suosikkikuvansa kuvauspaketissa sovitun määrän mukaisesti. Asiakas saa valmiit kuvat digitaalisesti.


TEKIJÄNOIKEUDET:


Asiakas saa julkaista kuvia yksityisessä käytössä (esim. sosiaalinen media ja kotisivut) kuvaaja merkiten (@annapastakvisuals) ja teettää paperivedoksia/kuvatuotteita toimitetuista kuvista, mutta digitaalisia kuvia ei saa myydä/luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman kuvaajan lupaa. Julkaisu- ja tekijänoikeudet kuviin säilyvät valokuvaaja Anna Pastakilla. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia omassa portfoliossaan, kotisivuillaan, markkinoinnissa ja valokuvanäyttelyissä, ellei toisin sovita ennen kuvausta. Kuvaajalla ei ole oikeutta myydä tilauskuvauksen kuvia eteenpäin, ilman kuvattavan lupaa. Alaikäisillä pitää olla huoltajan lupa kuvausta varatessa.


KUVIEN SÄILYTYS:


Kuvaaja säilyttää kuvia varmuuskopioituna ulkoisille kovalevyille, mutta pääasiallinen säilytysvastuu valmiista kuvista on asiakkaalla. Kuvaaja poistaa kuvat 3kk:n päästä kuvauksesta.


Näiden ehtojen hyväksyminen antaa kuvaajalle oikeuden säilyttää asiakkaan kuvia & henkilötietoja rekisterissään, mikäli kuvaus toteutuu. Asiakkaalla on oikeus pyytää kuvien ja asiakastietojensa (nimi & yhteystiedot laskutusta & kuvien toimittamista varten) poistamista EU:n tietosuoja-asetuksen nojalla, mutta tämän jälkeen vastuu kuvien säilyttämisestä on vain asiakkaalla. Luethan lisää tietosuojasta ja rekisteristä tuotesuojaselosteessa.