KUVAUSEHDOT


Anna Pastak Visuals

(Mungis Oy)

info@annapastakvisuals.fi

www.annapastakvisuals.fi

Y-tunnus: 2853401-2


On asiakkaan vastuulla tutustua kuvausehtoihin ennen kuvausta ja pyytää muutoksia ehtoihin ennen kuvausaikaa. Varausmaksun maksamalla asiakas hyväksyy kuvausehdot ja vahvistaa lukeneensa nämä kuvausehdot. Hyväksyntä toimii kuvaussopimuksena. Hyväksyntä sisältää sekä kuvaajan portfolion mukaisen kuvaustyylin että kuvien jälkikäsittelyn tyylin. Tyyliin voi pyytää muutoksia ennen kuvausta, ja keskustella asiasta kuvaajan kanssa. Minikuvaukset toimitetaan kaikki samassa kuvaustyylissä. Asiakas hyväksyy kuvaajan taiteellisen vapauden ja sen, että kuvaustyyli voi muuttua portfolion kuvista. Kuvien peruskäsittely kuuluu kuvapaketin hintaan. Tämä tarkoittaa esim. pienten mustelmien ja naarmujen poistoa, tarkennusta, kevyitä väri- ja valomuokkauksia jne. Peruskäsittely ei sisällä laajempia muokkauksia kuten asioiden poistoa kuvista, taustojen muutosta tai esineiden muokkausta.


Kuvaus toteutetaan sovitusti miljöössä tai studiossa, miljöössä säävarauksin, jotka kuvaaja arvioi ennen kuvausta. Kuvauksia ei pidetä kovilla pakkasilla tai sateella. Pieni tihku ei välttämättä haittaa kuvauksia. Jos aikaa joudutaan siirtämään, pyritään löytämään sopiva aika mahdollisimman lähelle alkuperäistä kuvausaikaa.


PERUUTUSOIKEUS JA VARAUSMAKSUN PALAUTUS:


Jos odottamaton este tai sairastuminen estää kuvauksen, on kuvaus siirrettävä mahdollisimman pian sähköpostitse info@annapastakvisuals.fi. Varausmaksua ei palauteta, mikäli asiakas peruu kuvauksen kokonaan.


Kaikki kuluttaja-asiakkaiden hinnat sisältävät ALV 24 %, yrityskuvauksiin lisätään ALV 24%. Hinnasto on voimassa toistaiseksi ja oikeus hinnanmuutoksiin on kuvaajalla. Varattu kuvauspaketti toteutetaan varaushetkellä voimassa olevan hinnaston mukaisesti, eli hinnanmuutokset eivät koske jo varattuja paketteja.


Maksu tapahtuu laskulla, joka lähetetään ennen kuvausta, eräpäivänä kuvausten jälkeinen päivä. Tämän laskun pohjalta maksetaan sovittu varausmaksu, ja kuvauksen tapahduttua samalla laskulla puuttuva summa, tai koko laskun voi maksaa etukäteen, jolloin varausmaksuna huomioidaan sovittu varausmaksu (kuvauskohtainen varausmaksu on 100 - 250€) . Varausmaksun maksamalla vahvistan kuvausajan kalenteriini.


Valmiit kuvat on ladattavissa ilman vesilemaa maksun jälkeen. Kuvien toimitusaika on enintään 2-3 vk kuvauksesta, mutta yleensä kuvat lähetetään n. 7 vrkn aikana, ellei toisin sovita. Asiakas saa kuvat nähtäväksi ensin koevedos-galleriaan, josta hän valitsee omat suosikkikuvansa kuvauspaketissa sovitun määrän mukaisesti. Asiakas saa valmiit kuvat digitaalisesti.


TEKIJÄNOIKEUDET:


Asiakas saa julkaista kuvia yksityisessä käytössä (esim. sosiaalinen media ja kotisivut) kuvaaja merkiten (@annapastakvisuals) ja teettää paperivedoksia/kuvatuotteita toimitetuista kuvista, mutta digitaalisia kuvia ei saa myydä/luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman kuvaajan lupaa. Julkaisu- ja tekijänoikeudet kuviin säilyvät valokuvaaja Anna Pastakilla. Kuvaajalla on oikeus käyttää kuvia omassa portfoliossaan, kotisivuillaan, markkinoinnissa ja valokuvanäyttelyissä, ellei toisin sovita ennen kuvausta. Kuvaajalla ei ole oikeutta myydä tilauskuvauksen kuvia eteenpäin, ilman kuvattavan lupaa. Alaikäisillä pitää olla huoltajan lupa kuvausta varatessa.


KUVIEN SÄILYTYS:


Kuvaaja säilyttää kuvia varmuuskopioituna ulkoisille kovalevyille, mutta pääasiallinen säilytysvastuu valmiista kuvista on asiakkaalla. Kuvaaja poistaa kuvat 3kk:n päästä kuvauksesta.


Näiden ehtojen hyväksyminen antaa kuvaajalle oikeuden säilyttää asiakkaan kuvia & henkilötietoja rekisterissään, mikäli kuvaus toteutuu. Asiakkaalla on oikeus pyytää kuvien ja asiakastietojensa (nimi & yhteystiedot laskutusta & kuvien toimittamista varten) poistamista EU:n tietosuoja-asetuksen nojalla, mutta tämän jälkeen vastuu kuvien säilyttämisestä on vain asiakkaalla. Luethan lisää tietosuojasta ja rekisteristä tuotesuojaselosteessa.